Blog

(Greek only) Όταν μου βρίσκεται λίγος χρόνος και όρεξη, θα μοιράζομαι μαζί σας απόψεις και mini tutorials γραμμένα με css, html και javascript που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και τα site σας πιο όμορφα.

Top 10 must-have πρόσθετα για το Wordpress

Έχοντας την πρωτοκαθεδρία στις πλατφόρμες CMS, το Wordpress υποστηρίζεται από χιλιάδες developers που προσφέρουν εκατοντάδες αξιόλογα plugins. Ποια είναι όμως τα 10 που χωρίς σκέψη θα πρέπει να εγκαταστήσετε στο δικό σας blog?

MORE

Ασημένιο το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη στα Best City Awards 2016

Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα ότι η εφαρμογή "Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη" που ανέπτυξα σε συνεργασία με την Προμηθευτική Ο.Τ.Α. Α.Ε. για λογαριασμό του Δήμου Χίου, έλαβε την "ασημένια" διάκριση στα φετινά Best City Awards. Τα συγκεκριμένα βραβεία, είναι βραβεία αριστείας που απονέμονται σε επιχειρήσεις, φορείς και Δήμους ανά την Ελλάδα, για πρακτικές και εφαρμογές που προάγουν την καινοτομία στη δημόσια διοίκηση.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη, το οποίο απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία "ΤΠΕ & Διακυβέρνηση", είναι μια εφαρμογή λογισμικού που έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τους δημότες με τον Δήμο και να προωθήσει αξιοκρατικά τα αιτήματά τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Η εφαρμογή, ως τελικό προϊόν, ξεπερνώντας πολλές πρακτικές δυσκολίες, κατάφερε να γίνει χρήσιμη στους δημότες και ταυτόχρονα να αποτελέσει ένα νέο εργαλείο για τις υπηρεσίες, βοηθώντας στην καλύτερη καταγραφή, κατηγοριοποίηση και επισκόπηση των αιτημάτων των δημοτών.

Η παραπάνω διάκριση δείχνει ότι η καινοτομία στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση όχι μόνο έχει θέση, αλλά ότι πρέπει να επιδιώκεται και να εφαρμόζεται σε κάθε πτυχή της Δημόσιας Διοίκησης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό και τη διοίκηση της Προμηθευτικής Ο.Τ.Α. Α.Ε. για την άψογη συνεργασία καθώς και όσους συνέβαλαν με το πολύτιμο τους feedback, ώστε να αποκτήσει η εφαρμογή την τελική της μορφή, ιδιαίτερα το εμπλεκόμενο προσωπικό του Δήμου Χίου, τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καράλη και τον Παναγιώτη Βασιλακόπουλο.

MORE

Κινούμενα κουμπιά, μόνο με CSS

Τα όμορφα κουμπιά σε μία ιστοσελίδα σίγουρα μπορούν να την κάνουν ξεχωριστή. Έτσι ετοίμασα ένα fillde που περιέχει τέσσερα κουμπιά με διαφορετικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μόνο html και CSS.

Η βασική κίνηση είναι το slide ενός χρώματος επάνω στο κουμπί, και η λύση που σας παραθέτω έχει κίνηση από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις.

MORE

Δημιουργήστε responsive iframes, κατάλληλα για κινητά και tablet

Ωραία λοιπόν, θέλουμε να βάλουμε στο site μας ένα iframe, ένα YouTube ή ένα Vimeo βίντεο, αλλά όταν πάμε να το δούμε σε mobile, δεν προσαρμόζεται σωστά στη συσκευή μας. Δυστυχώς, το να βάλουμε στο iframe style="width:100%" δεν βοηθάει ακριβώς, γιατί κρατάει το ύψος σταθερό και δημιουργεί περίεργη εικόνα.

Η λύση είναι σχετικά απλή, και προκύπτει με λίγα μαθηματικά. Αρχικά, στον html κώδικά βάζουμε το iframe μας σε ένα div και του προσδίδουμε μια κλάση (στο παράδειγμά μας την .ttrp-frame).

MORE

Client AreaNow you can buy your own Domain and Hosting plan

Log in to access your Control Panel

You don't have an account? Register now

Register
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok